Ervaringsdeskundige

Mijn eerste paard Joy had een gebruiksaanwijzing. Toen ik haar leerde kennen was deze alleen nog niet geschreven. Joy was boos, zelfstandig en liet zich niks vertellen. Hoe vaak ik niet heb gezegd dat degene die haar deze naam heeft gegeven er redelijk naast zat! Er was echt geen Joy aan met haar. Met elke stap vooruit gingen we er altijd een paar achteruit. Niks ging vanzelf, alles was een uitdaging en een strijd. Dankzij Joy mag ik mezelf op het gebied van ongewenst gedrag en trailerlaadproblemen een heuse ervaringsdeskundige noemen. 

Maar desondanks was ik volledig in de ban van Joy en kon ik haar niet loslaten. Ze was mijn Joy, mijn pennydroom en wat voelde ik me geweldig als ik op haar rug zat of met haar bezig was. Alle kleine beetjes die ik wel kreeg waren een cadeautje en maakten al haar nukken goed. 

enJoy horsemanship - ervaringsdeskundige
enJoy horsemanship - the journey began

and so the journey began

Dit paard was meer dan ik aankon en ik realiseerde me dat ik op zoek moest naar hulp, naar kennis, naar informatie. Ik moest die gebruiksaanwijzing zelf gaan schrijven.

And so the journey began. Langzaam maar zeker vond ik mijn eigen weg in de vele hulplijnen die de paardenwereld kent. Niet altijd vond ik gelijk de juiste richting en vaak liepen de wegen dood. Maar ook dat is leerzaam en nuttig en geeft ontzettend veel informatie. 

Hoe duidelijker ik op mijn juiste weg terecht kwam, hoe makkelijker de omgang met Joy werd en hoe meer bij mijn reis passende mensen mijn weg kruisten. 

enJoy horsemanship - the journey began

Opleiding

Dankzij het trailerlaadprobleem dat Joy en ik hadden – met een record van 6 uur voordat ze geladen was – kwam ik in contact met de trailerlaadmethode van 2Moons. Deze methode sloot perfect aan bij de weg waarop ik zat. De methode is gebaseerd op respect, begrip, contact en leiderschap en leert het paard in alle rust wat het gedrag is dat wel is gewenst. 

Ik besloot de 3-jarige opleiding tot gedragstrainer voor mens en paard te gaan doen en heb me drie jaar lang mogen onderdompelen in de geweldige wereld van paardengedrag en het kunnen bieden van oplossingen voor de uitdagingen waar mensen met hun paard tegenaan lopen. 

2Moons opleiding gedragstrainer mens & paard
logo enJoy horsemanship

Bedrijf

Nadat ik mijn opleiding met mooie resultaten heb mogen afronden ben ik mijn bedrijf enJoy horsemanship gestart. De naam is afgeleid van het paard waarmee mijn reis is begonnen en geeft tevens weer wat ik voor ogen heb. Enjoy horsemanship: het hebben van plezier als je met je paard – je grootste hobby – bezig bent.

Omdat het werken met paarden met een gedragsprobleem risico’s met zich meebrengt heb ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en werk ik op basis van algemene voorwaarden. 

logo enJoy horsemanship

2Moons Top Instructeur

Op basis van mijn studieresultaten en mijn klik met deze organisatie heb ik mij na mijn afstuderen als Top Instructeur mogen aansluiten bij 2Moons.

Deze samenwerking biedt mij een netwerk van professionals in paardengedrag waarmee ik kan sparren, informatie uitwisselen en doorontwikkelen. Jaarlijks hebben we meerdere intervisiemomenten en bijscholingsdagen om onze kennis te verdiepen en interessante cases te bespreken.

2Moons Top Instructeur
enJoy horsemanship

the journey continues

Ze zeggen wel eens dat je het paard krijgt dat je nodig hebt. Ondanks dat Joy me bloed, zweet en tranen heeft gekost realiseer ik me dat ik zonder haar nooit op deze leerzame en interessante reis terecht zou zijn gekomen. Niet alleen heeft het me veel geleerd over paardengedrag, het heeft me ook veel geleerd over mezelf en mijn eigen uitdagingen. 

Nu Joy met pensioen is mag ik alles wat zij me geleerd heeft gebruiken bij de opleiding van mijn nieuwe paardje Purple. Ik ben benieuwd wat deze jonge dame mij voor wijze lessen te leren heeft!

The journey continues ….

enJoy horsemanship